• Nederlands
    • Engels

Financiering inburgeren

Een inburgeringscursus en het examen kosten geld. De cursus en het examen dient u zelf te betalen, echter kunt u hiervoor wel een lening afsluiten bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, ofwel de DUO.

Wat kost een inburgeringscursus?

De kosten voor een inburgeringscursus verschillen per persoon omdat ieder leertraject anders is. Sommige mensen hebben veel lessen nodig, en andere mensen weer wat minder. Grofweg liggen de kosten tussen de €800 en de €6.000. Afhankelijk van de intensiteit van de cursus en het leervermogen van de cursist. Naast de cursus, betaalt u tevens voor het inburgeringsexamen. De kosten hiervoor bedragen €350.

Hoe betaal ik mijn inburgeringscursus?

Voor het betalen van de inburgergeringscursus kunt u een lening afsluiten bij de DUO. De hoogte van de lening is afhankelijk van het gezamenlijk inkomen en kan maximaal €10.000 bedragen. Het rentepercentage is momenteel 0,01 % (2016).

Kan ik lenen voor mijn inburgering?

Bijna iedere inburgeraar mag lenen. Ook iemand die afkomstig is uit een EU/EER-land, Turkije of Zwitserland en niet verplicht is tot inburgeren. Het belangrijkste criterium tot lenen is dat het gezamenlijk inkomen van u en uw partner niet te hoog is.

Financiering inburgeren

Krijg ik hulp bij de administratie van deze lening?

Ja, als u bij ons een inburgeringscursus volgt, nemen wij de administratie uit handen. U hoeft enkel de factuur te controleren en tekenen, waarna wij de rest regelen met DUO.

Moet ik bij de start van de cursus al geld betalen?

Nee, u begint pas met terugbetalen van uw lening een half jaar na he behalen van uw inburgeringsdiploma. Hoe hoog dit bedrag per maand is is afhankelijk van het totaal geleende bedrag en het rentepercentage dat op dat moment geldt (in 2016 is dat 0,01%). U heeft 10 jaar de tijd om uw lening terug te betalen.

Blik op Werk keurmerk

Let op! Lenen bij DUO kan alléén bij scholen die het Keurmerk Blik op Werk hebben. Met dit keurmerk wil de overheid de kwaliteit van inburgering hoog houden. Kusters Scholing en Training heeft dit keurmerk.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op www.inburgeren.nl
Download hier het formulier voor het aanvragen van een studiefinanciering
Bereken hier de maximale hoogte van uw lening: Rekenhulp lening inburgeringscursus

Image

Wilt u meer informatie over de financieringsmogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op