• Nederlands
  • Engels

Voorbereiding basisexamen inburgering (MVV)

Ben je van plan om voor langere tijd naar Nederland te komen? Dan moet je een inburgeringsexamen maken in het land waar je nu woont. Dit kan door het maken van het Basisexamen Inburgering bij de ambassade of het consulaat-generaal. Als je slaagt voor het examen kun je je “Machtiging tot voorlopig verblijf”, ofwel MVV krijgen. Wij kunnen je helpen bij de voorbereiding op dit examen. Je leert tegelijkertijd de Nederlandse taal.

 

Over de cursus

Cursusvorm: maatwerk privébijeenkomsten

Cursusduur: 2 tot 10 lessen

Lesdagen: maandag t/m vrijdag

Lestijden: overdag

Locatie: Venray

Prijs: op aanvraag

Voor wie?

 • Je bent op toeristenvisum in Nederland
 • Je wil in Nederland komen wonen
 • Je bent afkomstig uit een land van buiten de EER
 • Je hebt de machtiging voor voorlopig verblijf (MVV) nodig
Maatwerktraining medewerkers

FAQ

 • Zit ik bij anderen in de groep?

  Soms. Onze MVV trajecten zijn volledig maatwerk waardoor je op je eigen tempo leert en snel resultaten ziet. Soms is het wenselijk om in een groep te werken, soms is een privésituatie beter.

 • Moet ik huiswerk maken?

  Ja, je krijgt na de eerste les een hoop huiswerk mee voor de volgende bijeenkomst. Hoe meer huiswerk je maakt, hoe sneller je klaar bent voor het examen en hoe lager wij de kosten houden.

 • Maak ik in Nederland direct het examen?

  Nee, na terugkeer in het land van herkomst wordt het basisexamen inburgering buitenland afgelegd bij de ambassade of op het consulaat-generaal.

 • Als ik het MVV heb, ben ik dan niet meer inburgeringsplichtig?

  Jawel, je moet in Nederland eveneens een examen halen. Dit is het Inburgerings-examen in Nederland. Dit examen bestaat uit 6 onderdelen en is moeilijker dan het basisexamen.

 • Wie is mijn docent?

  Wie jouw docent wordt, is afhankelijk van verschillende factoren maar we kunnen je verzekeren dat al onze docenten zeer ervaren en betrokken zijn. Lees hier meer over ons team.

  Team Horizon

   

Extra informatie

Ben je op een toeristenvisum in Nederland en ben je van plan hier binnen een jaar naar toe te verhuizen? Dan kunnen wij je helpen met de voorbereiding op het verplichte Basisexamen Inburgering. Na een kort kennismakingsgesprek en een eerste les geven wij advies over het vervolgtraject. Meestal is het nodig om een aantal (2 tot 10 lessen) te volgen om het examen succesvol af te ronden. Na terugkeer in het land van herkomst kun je het Basisexamen Inburgering afleggen. Ben je geslaagd voor alle drie de onderdelen? Dan kun je de aanvraag voor een Machtiging voor voorlopig verblijf (MVV) indienen. 

Plan vrijblijvend een intakegesprek in

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Bericht

  De docent was aardig en de cursisten zijn leuke mensen. Ik zou Kusters zeker aanbevelen!

  - Preeya, Thailand

  Lees het hele verhaal