• Nederlands
  • Engels

Voorbereiding inburgeringsexamen

Nieuwe Nederlanders die van buiten de Europese Unie komen moeten binnen 3 jaar voldoen aan de inburgeringsplicht. Dat betekent dat het inburgeringsexamen (niveau A2), het Staatsexamen NT2 Programma I (niveau B1) of het Staatsexamen NT2 Programma II (niveau B2) behaald moet worden. Daarnaast dien je voor de examens Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) te slagen. Al sinds 2007 behoren wij tot de top aanbieders van inburgeringscursussen in Nederland.

 

Over de cursus

Cursusvorm: kleine groepen van 8 tot 10 personen

Cursusduur: maatwerk

Start eerst volgende cursus: binnen 2 tot 8 weken na intakegesprek

Lestijden: overdag

Locatie: Venray

Prijs: op aanvraag

Voor wie?

 • Je woont in Nederland
 • Je bent inburgeringsplichtig of wil vrijwillig inburgeren
 • Je wil een Nederlands paspoort
 • Je moet het inburgeringsexamen halen
 • Je wil beter Nederlands leren spreken
Kusters-Voorbereiding Inburgeringscursus details

FAQ

 • Zit ik bij anderen in de groep?

  Ja, wij geloven dat persoonlijke aandacht leidt tot betere resultaten. Daarom werken we enkel in kleine groepen van 8 tot 10 personen van uw eigen werk- en denkniveau.

 • Word ik buiten de lessen ook begeleid?

  Ja, bij ons krijgt iedere student een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider helpt je gedurende het inburgeringstraject en neemt alle administratie uit handen.

 • Op welk niveau rond ik de cursus af?

  Wij besteden veel aandacht aan de indeling van groepen. Na een vrijblijvend intakegesprek zijn we in staat om je te plaatsen in een groep die aansluit op je werk- en denkniveau. Je kunt de cursus vervolgens afronden op niveau A2, B1 of B2.

 • Hoe ziet het inburgeringsexamen eruit?

  Het inburgeringsexamen bestaat uit 6 onderdelen: leesvaardigheid, luistervaardigheid, schrijfvaardigheid, spreekvaardigheid, kennis van de Nederlandse Maatschappij en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt.

 • Haal ik gegarandeerd mijn inburgeringsexamen?

  We kunnen geen garanties geven. Wel kunnen we garanderen dat je aan de inburgeringsplicht (600 uur les + 4 pogingen voor de examens) kunt voldoen. Door onze kleinschalige organisatie en het werken in kleine groepen weten wij uit ervaring dat veruit de meeste deelnemers bij ons in korte tijd het inburgeringsexamen halen. Op dit moment is het slagingspercentages maar liefst 91%.

Meer informatie

Het werken met ‘lotgenoten’ gecombineerd met onze kleinschalige en persoonlijke aanpak heeft de start in Nederland voor veel mensen een stuk prettiger gemaakt. Omdat wij focussen op individuele doelen, zien we snelle resultaten.

Je krijgt naast de lessen een persoonlijke begeleider toegewezen die je bijstaat tijdens u inburgeringstraject. Wij begrijpen dat je moet wennen aan een nieuwe omgeving, land en taal. Wij staan je graag bij, dat vinden wij normaal!

Plan vrijblijvend een intakegesprek in

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Bericht

  De docent was aardig en de cursisten zijn leuke mensen. Ik zou Kusters zeker aanbevelen!

  - Preeya, Thailand

  Lees het hele verhaal
  Image

  Benieuwd naar de financieringsmogelijkheden?

  Lees verder