Issa

Gastheer

"Ik hoor er echt bij!" 

Ik kom uit Syrië en woon nu net 2 jaar in Nederland.
Met mijn familie ben ik in Venray terecht gekomen. Toen ben ik meteen gestart met mijn Inburgeringscursus bij Kusters scholing & training. Na een tijdje had ik een gesprek met Nadira. Ze vroeg me of ik naast de cursus nog iets wilde doen om de Nederlandse taal te verbeteren en Nederland beter te leren kennen.

Ik heb meteen aangegeven dat ik graag zou willen werken. In Syrië was ik bij de gemeente werkzaam als conciërge en gastheer. Zoiets zou ik hier ook willen doen. Ik kreeg een heel mooi voorstel: of ik als gastheer wilde komen werken bij Kusters scholing & training. Ik heb meteen ja gezegd. Zo blij ben ik met deze kans! 

Wat ik zo leuk vind hier? De contacten met alle collega’s en docenten. Ik ben altijd als eerste op locatie. Zorg ervoor dat de verwarming overal aan is, controleer de lokalen en de verlichting. Ik zorg ervoor, dat alles klaarstaat wanneer de lessen beginnen. Tafels, stoelen, koffie, thee, waterkannen. Zo kunnen de docenten meteen van start. Daarnaast maak ik de lokalen schoon, was de ramen en doe ook wel eens boodschappen.

De Nederlandse taal is best moeilijk voor mij. Ik heb nooit een opleiding gevolgd, waardoor leren een grote uitdaging voor me is. Maar ik ben erg gemotiveerd en wil graag vooruit. De begeleiding die ik krijg en het vertrouwen dat ze hier in me hebben, is enorm. Dat geeft me een heel goed gevoel. Ik hoor er echt bij.

Terug naar overzicht
Issa
© 2021 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet