Rachel

Projectmanager

“Ik ben ervan overtuigd dat iedereen van betekenis is.”

Sinds de opleiding HBO Human Resource Management ben ik alweer 20 jaar actief als HR professional in diverse branches. Het opbouwen, verbeteren en het verder doorontwikkelen van een organisatie, met als doel deze naar een hoger plan te tillen, dat is mijn kracht. Sinds 2017 doe ik dit als zelfstandig HR & Projectmanager.

Wouter en ik kennen elkaar al jaren vanuit ons netwerk. En zo startte onze samenwerking.
Ik werk voor Horizon taal & integratie, een zusterorganisatie van Kusters scholing & training. Hier houd ik me voornamelijk achter de schermen bezig met organisatieontwikkeling en de uitbreiding van ons aanbod. De nadruk ligt hierbij op het integreren van duurzaam werk in de levens van onze doelgroep. Daarnaast onderzoek ik de mogelijkheden omtrent onderwijsvernieuwing in verband met de Nieuwe Wet Inburgering.

Ik heb de laatste jaren, met name bij bedrijven in de productie en logistiek, ervaring opgedaan met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel individueel als in groepsverband boden we kansen aan hen om aan de slag te gaan in een passende functie, met bijbehorende begeleiding. Waarom? Omdat ik er van overtuigd ben dat iedereen van betekenis is en een plek verdient in de samenleving. Dit is zo allesbepalend in een mensenleven. Ik vind het heel waardevol dat ik daar hulp en ondersteuning in kan bieden. Ik gun het iedereen om zijn plek te vinden in de maatschappij en een waardevol leven te kunnen leiden.

Daarom spreekt mij deze doelgroep ook zo aan. Ik heb veel waardering en respect voor mensen die hier terecht gekomen zijn. Ze zijn uit een situatie vertrokken die niet goed voor ze was. Daar is veel moed voor nodig. Toch worden mensen eenmaal hier vooral in het moeten gebracht, terwijl het heractiveren van hun wilskracht en eigen ik zoveel belangrijker is. Samen onderzoeken we wat die innerlijke kracht bij iemand activeert en maakt dat diegene ook zijn eigen regie terugpakt. Dat is zo’n mooi, maar vooral ook noodzakelijk, proces. Ik zet dit om in concrete stappen, processen en overzichtelijke plannen. Daarnaast ontwikkelen we een toolset voor onze doelgroep en voor ons eigen team. Zo verbinden we de kracht van onze organisatie aan concrete en uitvoerbare processen.

Terug naar overzicht
Rachel
© 2021 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet