Ruwayda

Stagiaire secretariaat en receptie

“Het is hier net één grote familie.”

Oorspronkelijk kom ik uit Somalië. Acht jaar geleden zijn we met ons gezin naar Nederland gekomen. Mijn ouders zijn in 2014 meteen gestart met een Inburgeringscursus en zo kwamen zij terecht bij Kusters scholing & training. Ook mijn oudere zus loopt hier regelmatig naar binnen voor haar avondcursus. En zo kwam ik hier dus ook terecht toen ik op zoek was naar een leuke stageplek.

Wat me hier in Nederland het meest opvalt is de vrijheid van meningsuiting. Je hebt hier, óók als vrouw, heel veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. In Somalië is dat in de meeste gevallen niet, dus ik ben me er enorm van bewust wat voor kansen er voor mij liggen. We hebben ons als gezin volledig aangepast aan de Nederlandse cultuur. Zo vieren we Sinterklaas en Kerst. En staan we midden in de samenleving. Open staan voor elkaar, samen feestdagen vieren en met elkaar delen, dat vind ik zo mooi.

Ik ben de laatste tijd veel aan het schilderen. In de coronatijd is mijn creativiteit er ineens uitgekomen. Ik ga graag in de tuin zitten en dan schilderen ik gewoon wat ik zie. Dat is heel rustgevend.
Wat ik graag zou willen doen later? Dat weet ik nog niet precies. Maar ik wil sowieso verder studeren. Misschien wel iets in bedrijfsmanagement of als grondstewardess.

Het is erg leuk om bij dit team te horen. Iedereen staat open voor elkaar en je kunt alles met de groep delen. Het is hier net één grote familie. Ik word overal bij betrokken, ook al ben ik misschien een beetje stil. De pauzes zijn heel gezellig. Er wordt gevraagd hoe het met me gaat en hoe mijn weekend is geweest. Ja, dan van voel je je heel snel thuis.

 

Terug naar overzicht
Ruwayda
© 2021 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet