• Nederlands
    • Engels

Poey, Thailand

Ik ben Poey uit Thailand. Ik kwam naar Nederland om met mijn vriend samen te wonen. Toen ik in Thailand woonde, werkte ik als verpleegster in het ziekenhuis en ik hoop dat ik hier ook kan werken als verpleegster.

 

Sinds januari 2011 ben ik begonnen bij Kusters scholing & training om Nederlands te studeren. Eerst vond ik het niet zo leuk want ik kon geen Nederlands praten met andere mensen. Maar ja, iedereen moest het toch leren. Het was heel fijn om goede docenten te hebben, die mij aanmoedigden om door te zetten. Als ik mijn huiswerk niet goed begreep, kon ik het aan alle leerkrachten vragen. Ze legden het me uit totdat ik het begreep. Ik oefende bijna elke dag een uur of twee aan de computer en uit de boeken.

1 en 2 februari 2012 heb ik Staatsexamen NT2 Programma I gedaan. Na het examen voelde ik me opgelucht. Na 6 weken kreeg ik de uitslag. En toen: hiep hiep hiep hoera…Ik ben geslaagd. Ik woonde een jaar in Nederland en heb mijn diploma gehaald. Ik kan nu een opleiding gaan volgen en gaan werken. Ik denk dat iedereen het wel kan halen. Iedereen moet vertrouwen hebben in zichzelf, dan komt het wel goed…….succes!

Na de zomer ga ik met een nieuwe cursus Nederlands beginnen. Ik ga mijn Staatsexamen NT2 Programma 2 behalen. Uiteraard ga ik dit weer bij Kusters scholing & training doen. Zij bieden ook avondcursussen Nederlands. Ik heb erg veel zin om verder te gaan met het leren van de Nederlandse taal.

Image

Ook interessant om te lezen:

Ontdek wie wij zijn en wat ons drijft