horizon

Interculturele communicatie

Wouter: “Met alleen een goede inburgeringscursus maken wij het verschil niet voor mensen. Er is meer nodig voor succesvolle integratie. Vanuit deze visie heb ik een paar jaar geleden Horizon opgericht. Want ik wil dat verschil wél maken!”


Wij organiseren al ruim 20 jaar taal- en inburgeringscursussen. Met een goed team en een sterke organisatie bereiken we goede resultaten voor onze deelnemers. Er is echter veel méér nodig voor succesvolle integratie. Vanuit de basis van vertrouwen die wij met mensen opbouwen richten we ons daarom ook op begeleiding op gebied van participatie en werk. In de combinaties maken we het echte verschil. Vanuit deze visie heeft Wouter een aantal jaar geleden Horizon taal & integratie opgericht. 

Procesbegeleiding werk

Een inclusieve samenleving waar iedereen meedoet. Daar staan wij als Horizon voor.
Iedereen is van betekenis en verdient de kans om erbij te horen en bij te dragen in de samenleving.

Wij begeleiden statushouders, ofwel nieuwe Nederlanders, naar en op hun werk in de lokale arbeidsmarkt.
Dit doen we in de volgende stappen:

 • Ontdekken
  Door middel van groepslessen en met veel persoonlijke aandacht helpen we de deelnemer om zichzelf opnieuw te leren kennen en zijn kansen en mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt te ontdekken. Dat doen we door middel van wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik. 

 • Oefenen
  Via coachingsgesprekken, sollicitatietraining en netwerkgesprekken bereiden we de deelnemer voor op het meedoen op de arbeidsmarkt. Ook loopt de deelnemer, indien passend, stage of gaat hij/zij aan de slag in een werkervaringsplaats.

 • Verbinden
  We begeleiden de deelnemer in zijn zoektocht naar betaald werk waar hij/ zij uiteindelijk (met of zonder ondersteuning) aan de slag gaat op basis van een arbeidscontract. Daarvoor gebruiken we ons netwerk van lokale bedrijven. Ook begeleiden we deelnemers in de (financiële en organisatorische) gevolgen van het starten met werk.

 • Ontwikkelen
  Nadat een deelnemer is gestart blijven we hem/ haar begeleiden via coachingsgesprekken en gesprekken op het werk. We ondersteunen de werkgever in het werken met een medewerker die niet uit Nederland komt. Ook voeren we periodieke evaluatiegesprekken samen met de deelnemer en de werkgever.

 • Verduurzamen
  Alle eerdere stappen dragen er aan bij om ons doel te bereiken: een duurzaam dienstverband van onze deelnemers bij hun werkgever waar zij met vertrouwen en plezier aan het werk kunnen zijn en blijven.


Deze procesbegeleiding wordt altijd op maat aangeboden en uitgevoerd in opdracht van bedrijven en gemeentes.

Grensverleggend ondernemen

Het is een bijzonder verhaal, dit verhaal van Ahmad. Na een roerige tijd vol angst en onzekerheid vanwege de oorlog in Syrië, komt Ahmad in april 2019 voor het eerst bij ons binnen lopen. Ahmad is dan net 20 jaar. 

Klik op het artikel hiernaast om verder te lezen. 

Onze basis

Wij staan voor

 • Aandacht
 • Verbinding 
 • Vertrouwen
 • Betrokkenheid

Onze cursussen hebben het keurmerk Blik op Werk

Bel mij terug

Laat hier je gegevens achter en wij bellen je binnen 3 werkdagen terug 

Bedrijfsnaam
© 2024 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet