Wouter

Eigenaar Kusters scholing & training

“Op een goede voedingsbodem komt alles tot bloei.”

Mijn moeder Toos is de oprichtster van Kusters scholing & training. Tien jaar geleden ging ze met mij het gesprek aan. Of ik bij haar wilde komen werken en op termijn de zaak wilde overnemen? Als HR Manager had ik al veel werkervaring opgedaan en ik wist dat dit bij me paste. Ik heb volmondig ja gezegd.
Ik ben me gaan verdiepen in het ondernemerschap en in dit vakgebied. Ben bedrijfskunde gaan studeren en heb mijn lesbevoegdheid gehaald als Docent NT2 en Trainer ONA. Inmiddels is het alweer 5 jaar geleden dat ik de zaak heb overgenomen van mijn moeder.

Afgelopen jaren heb ik zelf een behoorlijke persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor ben ik echt in mijn eigen kracht komen staan. Doordat ik dit zelf heb doorgemaakt, weet ik dat ook mijn collega’s en onze cursisten in staat zijn om zo’n proces te doorlopen. Een basis creëren van waaruit mensen zichzelf kunnen en durven ontwikkelen. Vanuit verbinding en vertrouwen. Dat zegt alles over Kusters scholing & training. Het is als een goede voedingsbodem waar van alles tot groei en bloei kan komen. Ik heb een team van mensen om me heen verzameld waar ik volledig op vertrouw. Waar iedereen zichzelf kan zijn. In alle openheid en eerlijkheid. Dat is goud waard.

Het zit in mijn karakter om mensen echt te zien. Ik bepaal het kader in grote lijnen. Maar daarnaast geef ik mijn team vooral veel ruimte, door afstand te nemen en te houden. Door ze het vertrouwen te geven in zichzelf en te sturen op hun kwaliteiten en talenten komen mensen vanzelf in beweging. Ze nemen initiatief en durven te varen op hun eigen kracht. Mensen bloeien hier open! En dat is een prachtige wisselwerking trouwens. Op het moment dat onze mensen openbloeien, kunnen ze dit ook bij onze cursisten teweegbrengen.

Naast het leiden van onze organisatie ben ik een fanatiek sporter en reis ik graag. Ik heb al veel verschillende landen bezocht. Iedere keer weer besef ik hoeveel we kunnen leren van andere culturen als het gaat om dankbaarheid, gastvrijheid en het ervaren van geluk. Dat ik dagelijks met mensen uit andere culturen mag werken, verrijkt mijn leven enorm.

Terug naar overzicht
Wouter
© 2023 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet