nederlands leren

Avondcursus

Ons open aanbod avondcursussen is perfect voor bedrijven die te weinig buitenlandse werknemers hebben voor een incompany training, maar die wel in de taalontwikkeling van hun werknemers willen investeren.  

Nederlands leren bij Kusters scholing & training 

 • Je werknemer verbetert de Nederlandse taal
 • Het zelfvertrouwen van je werknemer groeit
 • In je bedrijf wordt veiliger, efficiënter en beter (samen)gewerkt

Inschrijven

Als je jouw werknemer inschrijft voor een avondcursus neemt Wouter of Charlotte contact op met je werknemer om een intakegesprek in te plannen. Het intakegesprek kan op locatie worden gevoerd. Tijdens de intake wordt het definitieve niveau bepaald, waarna jullie beiden een e-mail ontvangen met alle informatie om te starten. “Verbeter de productiviteit, veiligheid en samenwerking binnen je bedrijf door te investeren in de taal van je medewerker.”
Scoort een
8,7
bij onze cursisten

Avondcursus

Een avondcursus bestaat uit twee onderdelen:

 • De groep
  Eén avond per week is er les in een groep van 8 tot 12 cursisten. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor individuele aandacht en begeleiding.

 • Thuisstudie en taal in de praktijk 
  Huiswerk is een belangrijk onderdeel bij de avondcursussen. Hoe meer tijd hieraan besteed wordt, hoe sneller de taal geleerd wordt. Houd rekening met 2-4 uur per week aan thuisstudie voor je werknemer.
  We stimuleren onze cursisten ook om de taal in de praktijk te brengen. 

Als werkgever ontvang je een periodieke rapportage van de docent. Bij bijzonderheden neemt de docent eerder contact met je op. 

Toetsen en Staatsexamen

Aan het einde van de cursus toetsen we of het einddoel van de cursist is behaald. Is Staatsexamen NT2 belangrijk? Neem dan contact op om voorbereiding op maat te bespreken.

Verder leren

Is de avondcursus afgerond en wil jouw medewerker zich verder doorontwikkelen?
Dan kan hij of zij doorstromen naar een hoger niveau. 

Heb je een medewerker waarmee je op de werkvloer tegen communicatieproblemen aanloopt?
Dan kan individuele taalcoaching een oplossing zijn. 

Taalcoaching

Bel mij terug

Wil je meer informatie? Laat dan hier je gegevens achter en wij bellen je terug

Bedrijfsnaam

Veelgestelde vragen

Wij hebben Nederlandse docenten en we spreken altijd Nederlands. Heel soms ondersteunen we dit met Engels. Bij de boeken die we gebruiken zijn ook woordenlijsten in je eigen taal. Goed leren van de woorden helpt je om meer woorden te leren en begrijpen. Ook helpt dit om de lessen makkelijker te volgen.  

De meeste mensen bereiken het gewenste niveau aan het einde van de cursus. Om dit te bereiken is het belangrijk om altijd bij de lessen aanwezig te zijn, het huiswerk te maken en om te proberen om de taal ook in de praktijk te oefenen, bijvoorbeeld met collega’s of in de supermarkt.

Wij adviseren het gebruik van een laptop of PC ter ondersteuning van onze cursussen. De boeken die wij gebruiken worden ondersteund door een uitgebreid e-learning programma, zodat je de lesstof zo goed mogelijk kunt begrijpen en onthouden. Dit werkt prettiger op een laptop of PC.

© 2023 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet