Charlotte

Coördinator en docent NT2

“Ervaren dat je echt gezien wordt, dat zet mensen in hun kracht.”

Taal loopt als een rode draad door mijn leven. Na een horeca-opleiding en een studie Frans ben ik kookcursussen gaan geven vanuit huis. Dit is gaandeweg uitgegroeid tot een heuse kookstudio waar ik jarenlang als kok en ondernemer actief mee was. Tot het moment dat ik erachter kwam dat ik het anders wilde. Ik heb mijn bedrijf verkocht en ben bewust op zoek gegaan naar wat mijn leven betekenis geeft. Naar wat écht bij mij past.

Zo kwam ik weer terug bij taal. Ik ben de opleiding docent NT2 gaan volgen en kwam als stagiaire bij Kusters scholing & training terecht. Ik ben zo blij dat ik die keuze gemaakt heb. Dat had ik 10 jaar eerder moeten doen!
Hier heb ik alle kansen gekregen om me professioneel én persoonlijk te ontwikkelen en ik ben echt tot bloei gekomen. Dit is precies wat wij hier allemaal doen: het beste in mensen naar boven brengen. En dat slaat niet alleen op onze cursisten. Het is een wisselwerking tussen alle collega’s en cursisten onderling. We leren van elkaar en met elkaar. Het gaat hier om de binnenkant; de buitenkant is helemaal niet van belang. Het is het mens-zijn dat telt. Wie je nu bent en wat je daarmee doet.

De persoonlijke aandacht en veilige leeromgeving die anderstaligen hier ervaren, maakt dat ze hun comfortzone durven te verlaten en stap voor stap nieuwe uitdagingen aangaan. Het kan best lastig zijn om op latere leeftijd nog zo’n omslag te (moeten) maken in je persoonlijke leven of je werk. Maar leren is echt een proces, waarin je fouten mag, zelfs moét maken. Dan leer je het meest. Door mijn eigen ervaring kan ik dit ook goed overbrengen op onze cursisten.

Ik heb geluk gehad dat ik precies hier terecht ben gekomen, bij deze club mensen. Mijn werk geeft diepgang en betekenis aan mijn leven. Je bent echt een baken voor de mensen, waarbij ze zich veilig voelen, waarbij ze werkelijk tot leren komen en concreet bezig zijn met de toekomst.

Terug naar overzicht
Charlotte
© 2024 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet