Lizet

Trainer ONA en werknemersvaardigheden en loopbaancoach

“Het is fascinerend om te zien hoeveel kracht er in mensen schuilt.”

Acht jaar geleden maakte ik met mijn gezin een sprong in het diepe. Voor het werk van mijn man verhuisden we naar Amerika. Ik heb mijn baan als studieloopbaanbegeleider opgezegd en we zijn gegaan. Maar zo makkelijk als ik het nu zeg, was het niet. Deze ervaring heeft mij doen beseffen hoe intensief en complex het is om in een vreemd land te aarden. De taal, de cultuur, het wennen aan alles wat anders is, geen familie en vrienden in de buurt. Het is een bijzonder proces om met je gezin ergens anders je leven op te bouwen.

Deze ervaring heeft mij bij Kusters scholing & training gebracht. Ik wilde werk doen waarbij ik mijn eigen levenservaring kon inzetten en waar ik echt van betekenis kon zijn. En dat heb ik hier gevonden.
Als trainer en coach begeleid ik onze cursisten naar duurzaam en zinvol werk. Dat is helemaal mijn ding! In de groepslessen behandelen we verschillende thema’s. En tijdens de coaching ga ik door op wat de cursist individueel nodig heeft.

Voorbereiden en oriënteren op werk is stap 1. Maar daarna begint het pas echt. De begeleiding óp de werkvloer is dan ook een belangrijk onderdeel van mijn werk. Duurzaamheid vind ik hierin heel belangrijk. Werk is een belangrijke factor om je thuis te kunnen voelen in een nieuw land. En om steeds verder te komen in je persoonlijke ontwikkeling. Dat geeft zoveel betekenis aan iemands leven.

Het is het verhaal achter de persoon, wat diegene heeft gevormd. Dat vind ik zo interessant aan volwassenonderwijs. Je hebt zoveel meer om mee te werken. Ik kijk altijd naar de kracht van de mens: competenties, eigenschappen en talenten. Ieders persoonlijk verhaal en achtergrond is fascinerend, er schuilt zoveel kracht in de mens!

Terug naar overzicht
Lizet
© 2023 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet