Marij

Docent NT2 en Coördinator inburgering statushouders

"Wat wij doen gaat veel verder dan taal!" 

Van origine ben ik groepsleerkracht in het basisonderwijs en pedagogisch gezinsbegeleider.
Fantastisch werk en na 20 jaar wist ik dat ik lesgeven en coaching wilde combineren in één vak. Ik ben me gaan oriënteren op de mogelijkheden en kwam uit bij de opleiding Docent NT2. De combinatie tussen lesgeven, coaching en de verdiepingsslag die je kunt maken met deze doelgroep maakte me meteen razend enthousiast. Dit was precies waar ik al die tijd naar had gezocht!

Na het afronden van mijn opleiding ben ik aangenomen bij Kusters Scholing & Training.
Wat me meteen opviel? De kracht van deze organisatie! De onderlinge betrokkenheid, het werken als team, de samenwerking en het enorme vertrouwen dat er onderling heerst. Dat werkt zo krachtig door in alles wat je doet.

Wanneer je in een nieuw land komt, is alles anders. Dat maakt je super kwetsbaar, wat je achtergrond ook is. Wat wij doen, gaat veel verder dan taal. Wij bieden een veilige basis met een goede sfeer, van waaruit je mag leren en je mag uiten. Het belangrijkste is dat we onze cursisten het vertrouwen geven dat ze dit kunnen. Je kunt ze daarin helpen en begeleiden, maar het is belangrijk dat ze zelf de regie in handen houden. Dan zie je dat mensen die zelfregie ook weer gaan voelen en daardoor steeds meer durven aan te gaan. Ik vind het prachtig om te zien hoe onze cursisten zich verder ontwikkelen, steeds meer dingen durven, sterker worden in hun communicatie en begeleid doorstromen naar zinvol werk.

Ik herken het ook bij mezelf. Door mijn werk bij Kusters scholing & training heeft mijn leven veel meer betekenis gekregen. Het is zó waardevol om een schakel te mogen zijn in het leven van deze mensen. Om van dichtbij te ervaren hoe groot de veerkracht van de mens is. Ja, ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit iedere dag mag doen. 

Terug naar overzicht
Marij
© 2024 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet