Monique

Office manager en klasse-assistent alfabetisering

“Mensen bloeien hier open. En dat geldt niet alleen voor onze cursisten.”

Ik heb een behoorlijke omweg gemaakt voordat ik bij Kusters scholing & training terecht kwam. Van vertaler tot toerisme en van accountancy tot het bankwezen. Ik heb veel verschillende werkervaringen opgedaan. Maar toen ik 11 jaar geleden hier binnenliep, wist ik meteen dat het klopte.
Ik startte met administratief en secretarieel werk en werd ook meteen als sparringpartner betrokken bij het ondernemerschap. Dat vertrouwen is een rode draad hier.

Mijn werk speelt zich met name af achter de schermen. Ik verzorg de administratie, stel contracten op, verstuur facturen en zorg ervoor dat de docenten over de juiste materialen beschikken.
Gaandeweg merkte ik op hoezeer deze doelgroep mij aansprak. Zo kwam ik erachter dat ik een enorme klik heb met mensen in de alfabetisering. Dit zijn mensen die het minst opleiding hebben genoten in hun thuisland. Zij krijgen bij ons Nederlandse les en sinds een aantal jaar ondersteun ik als klasse-assistent in deze lessen. Dat geeft mij zoveel energie.

Onze cursisten zijn enorm dankbaar met alle kleine dingen die ervoor zorgen dat ze hier in Nederland vooruit kunnen. Ze stralen als je ze in het dorp tegenkomt. Hun netwerk wordt groter en ze raken steeds meer in verbinding met hun leven hier. Het maakt mij dankbaar dat ik hierin een onderdeel kan zijn. Door ze te zien, ze te leren kennen en door voor ieder mens individuele aandacht te hebben.
In deze kleine organisatie huist een enorme energie. Het zit ‘m in de chemie die we met elkaar hebben. Met de collega’s onderling, maar ook met de cursisten. Wij geven veel aan onze cursisten. Maar vlak niet uit wat zij aan óns geven. Dat is zo mooi. Zij hebben mijn leven echt verrijkt. Ik heb dankzij hen geleerd wat dankbaarheid is. Zie iedere dag de veerkracht en het doorzettingsvermogen van onze cursisten. Die echte verbinding maken met mensen. Dat maakt me een bevoorrecht mens.

Terug naar overzicht
Monique
© 2024 - Kusters | scholing & training
Created by LR Internet